Sommarsallad och dressingtips

Publicerat: 30 juli, 2014 i Fläsk, Gröna tillbehör, Såser, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , ,

Vårsallad med vaktelägg

Sallad med lufttorkat kött och vaktelägg för 2

  • 100-150 g lufttorkad skinka eller annat kött
  • 6 vaktelägg
  • Bladsallad
  • Majonnäs

Garnering:

  • Rädisor, cocktailtomat, dill och pinjenötter

Koka vakteläggen i 2 minuter, nedlagda i kokande vatten, då blir de hårdkokta och går lättast att skala. Lägg i kallt vatten en stund.

Fördela skivor av köttet på två tallrikar med olika sorters sallad och tomat. Dela äggen och lägg dem runt om, garnera med majonnäs.

Lägg tunna skivor av rädisa och några små dillkvistar runt tallriken, strö över pinjenötter.

Här länkar till några goda salladssåser:

Dressing med harsyra

Senapsdressing

Aioli med citronmeliss och rucola

Kokosmajonnäs med curry

Aioli med mynta och apelsin

Vaktelägg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s