Marinerade jordgubbar

Nu är det högsäsong för jämtländska jordgubbar, mina kommer från Jordgubbslandet på Rödön. Där kan man plocka själv eller njuta av gubbarna i Jordgubbskaféet i en vacker trädgård med utsikt över Storsjön och fjällen.

Jordgubbssallad 1-2 port

  • 6 jordgubbar
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk macadamiaolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Citronmeliss
  • Lite flingsalt

Dela jordgubbarna i 4 delar, lägg i en bunke. Strö över pumpakärnor, olja och vinäger. Blanda försiktigt och låt stå en stund så jordgubbarna drar åt sig av vinägern.

Lägg upp i en skål och garnera med citronmeliss och strö flingsalt över. Salladen smakar gott till exempel till grillad eller stekt fisk, kyckling och som tillbehör till tapas.

Vill du ta del av mina matfunderingar, intressanta länkar och bilder så lägg gärna till mig som vän på Facebook. Där är jag mer aktiv för närvarande än härinne.

Jordgubbscaféet på Rödön

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s