Nu är det högsäsong för jämtländska jordgubbar, mina kommer från Jordgubbslandet på Rödön. Där kan man plocka själv eller njuta av gubbarna i Jordgubbskaféet i en vacker trädgård med utsikt över Storsjön och fjällen.
Jordgubbssallad 1-2 port
- 6 jordgubbar
- 1 msk pumpakärnor
- 1 msk macadamiaolja
- 1 tsk balsamvinäger
- Citronmeliss
- Lite flingsalt
Dela jordgubbarna i 4 delar, lägg i en bunke. Strö över pumpakärnor, olja och vinäger. Blanda försiktigt och låt stå en stund så jordgubbarna drar åt sig av vinägern.
Lägg upp i en skål och garnera med citronmeliss och strö flingsalt över. Salladen smakar gott till exempel till grillad eller stekt fisk, kyckling och som tillbehör till tapas.
Vill du ta del av mina matfunderingar, intressanta länkar och bilder så lägg gärna till mig som vän på Facebook. Där är jag mer aktiv för närvarande än härinne.