Smakrik kycklinglever 2 port
- 400 g kycklinglever
- 1 skivad, gul lök
- 1 tsk chiliflingor
- Havssalt
- 3-4 msk stekfett
- 6 cocktailtomater
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 msk finhackade örter, jag tog oregano och citrontimjan
Skölj av kycklinglevern, låt rinna av ordentligt. Bryn leverbitarna på medelvärme, några minuter på var sida. Krydda med salt och chili. Ta upp levern och lägg över i en gryta.
Skölj ur pannan och bryn löken. Skär tomaterna i fyra delar och blanda ner när löken fått färg, stek ett par minuter till.
Blanda löken med levern, värm upp och låt puttra ett par minuter. Ta från värmen och rör ner de hackade örterna. Servera med ett stekt ägg och majonnäs eller aioli. Levern blir också god att serveras som tapas.
hej…ang lever..har du någon gång provat att anrätta lever från älg. ?? Jag har pratat med några jaktlag på orten där jag bor och ingen tar reda på levern. Borde man inte kunna äta åtminstone lever från älgkalv. ?? Skulle vara intressant att höra din synpunkt
mvh
Åt lever från älg som barn, mycket gott 🙂 Mamma lät den ligga och dra i mjölk över natten i skafferiet, då blev smaken mildare. Vatten funkar också. Det är konstigt att många jägare ratar levern. Såg ett matprogram med Hugh Fearnley för ett tag sen, han åkte runt i Skandinavien. I Sverige var han med ett jaktlag och lagade till just älglever. Något som jägarna aldrig gjort, men de tyckte det smakade OK 😉
Tack för din kommentar. Ja älgjakten börjar ju hos oss i sept och då ska jag skaffa mig älglever och testa.
Det får du göra. Smaksatt på det här viset blir det nog riktigt gott 🙂
Precis som Birgitta skrev; mjölka levern! Längre än vanlig nötlever. Den smakar väldigt mycket järn annars. Men annars delikat tillsammans med lök och gärna lite höstsvamp, på samma sätt som i detta recept med ägg till
Ja, den blir så mild och god då. Svamp till är riktigt gott 🙂
Du skulle nog gilla den här rätten också, Patrick 🙂 https://birgittahoglundspaleo.wordpress.com/2014/01/12/lammnjure-med-varm-appelsallad-och-bacon/
Rätten var jättegod, framför allt med grädde som jag hällde i på slutet. Serverade med röd paprika till.
Tack, vad roligt att höra att du tyckte om den 🙂