Kycklinglever med lök och örter

Publicerat: 6 juli, 2014 i Fågel, Inälvsmat, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Kycklinglever med lök

Smakrik kycklinglever 2 port

  • 400 g kycklinglever
  • 1 skivad, gul lök
  • 1 tsk chiliflingor
  • Havssalt
  • 3-4 msk stekfett
  • 6 cocktailtomater
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk finhackade örter, jag tog oregano och citrontimjan

Skölj av kycklinglevern, låt rinna av ordentligt.  Bryn leverbitarna på medelvärme, några minuter på var sida. Krydda med salt och chili. Ta upp levern och lägg över i en gryta.

Skölj ur pannan och bryn löken. Skär tomaterna i fyra delar och blanda ner när löken fått färg, stek ett par minuter till.

Blanda löken med levern, värm upp och låt puttra ett par minuter. Ta från värmen och rör ner de hackade örterna. Servera med ett stekt ägg och majonnäs eller aioli. Levern blir också god att serveras som tapas.

Kycklinglever med lök och örter

Annonser
kommentarer
  1. johanna skriver:

    hej…ang lever..har du någon gång provat att anrätta lever från älg. ?? Jag har pratat med några jaktlag på orten där jag bor och ingen tar reda på levern. Borde man inte kunna äta åtminstone lever från älgkalv. ?? Skulle vara intressant att höra din synpunkt

    mvh

    • Åt lever från älg som barn, mycket gott 🙂 Mamma lät den ligga och dra i mjölk över natten i skafferiet, då blev smaken mildare. Vatten funkar också. Det är konstigt att många jägare ratar levern. Såg ett matprogram med Hugh Fearnley för ett tag sen, han åkte runt i Skandinavien. I Sverige var han med ett jaktlag och lagade till just älglever. Något som jägarna aldrig gjort, men de tyckte det smakade OK 😉

  2. Patrick Nordsvahn skriver:

    Precis som Birgitta skrev; mjölka levern! Längre än vanlig nötlever. Den smakar väldigt mycket järn annars. Men annars delikat tillsammans med lök och gärna lite höstsvamp, på samma sätt som i detta recept med ägg till

  3. Susanne skriver:

    Rätten var jättegod, framför allt med grädde som jag hällde i på slutet. Serverade med röd paprika till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s