Brynt vitkål med kokosolja och curry

Publicerat: 3 juli, 2014 i Gröna tillbehör, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Brynt vitkål med curry

Currykål 2 port

  • 5 dl strimlad, färsk vitkål
  • 1 strimlad, gul lök
  • ½ strimlad, röd paprika
  • 2 msk kokosolja
  • ca 1 tsk curry
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Chiliflingor
  • Havssalt

Hetta upp kokosoljan och häll ner vitkål och lök. Fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg. Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt. Smaka av om du vill ha mer curry.

Servera till kyckling, korv, fläskkött, köttbullar eller fisk. Det passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn. Lite hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.

Brynt vitkål

 

Annonser
kommentarer
  1. Paleolina skriver:

    Åååh så jag längtar tills min vitkål är klar för skörd!

  2. […] Stekt med curry efter Birgitta Höglunds recept 270 […]

  3. Ann skriver:

    Tack Birgitta för att du delar med dig av dina recept!

    Jag hade ingen äppelcidervinäger hemma men det var supergott ändå ;o)

  4. Rune skriver:

    Jättegod Paleo-paella till exempelvis kyckling eller stekta räkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s