Grekisk fisk- och skaldjursgryta

Publicerat: 28 juni, 2014 i Fisk, Skaldjur
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Fisk- och skaldjursgryta med grekiska smaker

Grekisk fiskgryta 1 port

  • 200 g bladspenat
  • 125 g fisk i bitar, jag hade lax
  • 50 g musslor eller räkor
  • 5 cocktailtomater i fyra delar
  • 1 dl tärnad aubergine
  • ½ dl tärnad paprika
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • ½ dl hackade, färska örter, jag tog timjan, oregano, bladpersilja och gräslök
  • 1 msk pressad citron
  • Havssalt
  • Chiliflingor

Hetta upp oljan och stek aubergine,  paprika och tomat ett par minuter så de får lite färg. Rör om då och då.

Tillsätt spenaten och låt den fräsa nån minut, krydda med salt och chili. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ner fisken.

Värm grytan försiktigt och vänd fiskbitarna efter en minut. Blanda ner musslor, färska örter och citron, låt allt bli varmt.

En färsk aprikos i klyftor med några kvistar citronverbena blev en mycket fräsch dessert efter fiskgrytan. Citronmeliss eller mynta passar också bra.

Aprikos med citronverbena

Annonser
kommentarer
  1. Anna skriver:

    När ska coctailtomaterna i? Ska de vara råa, varma eller lite tillagade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s