Grekisk fiskgryta 1 port
- 200 g bladspenat
- 125 g fisk i bitar, jag hade lax
- 50 g musslor eller räkor
- 5 cocktailtomater i fyra delar
- 1 dl tärnad aubergine
- ½ dl tärnad paprika
- ½ dl olivolja
- ½ dl vatten
- ½ dl hackade, färska örter, jag tog timjan, oregano, bladpersilja och gräslök
- 1 msk pressad citron
- Havssalt
- Chiliflingor
Hetta upp oljan och stek aubergine, paprika och tomat ett par minuter så de får lite färg. Rör om då och då.
Tillsätt spenaten och låt den fräsa nån minut, krydda med salt och chili. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ner fisken.
Värm grytan försiktigt och vänd fiskbitarna efter en minut. Blanda ner musslor, färska örter och citron, låt allt bli varmt.
En färsk aprikos i klyftor med några kvistar citronverbena blev en mycket fräsch dessert efter fiskgrytan. Citronmeliss eller mynta passar också bra.
När ska coctailtomaterna i? Ska de vara råa, varma eller lite tillagade?
Tack för att du uppmärksammade mig på den missen, nu är det ändrat i receptet 🙂