Paleo Picknick

Utflyktsmat att njuta av

Nu tar jag semester från bloggandet och flyger iväg för en lugn och njutbar vecka på Kreta.

Vill du ha tips på nåt att äta under tiden, så leta dig igenom mitt receptarkiv här på bloggen. Det finns 150 stycken att välja på i dagsläget, så du behöver knappast gå hungrig.

Här kommer tips på några olika rätter som är lätt att ta med sig på en picknick, resa och andra gånger när man vill ha med sin egen mat.

Fler matnyttiga tips hittar du i min kokbok Grillmat LCHF, som du kan köpa Här för bara 79kr inkl frakt fram till den 2 juni. Vill du istället ta chansen att vinna boken, så dela länken till förlaget och skriv en kommentar här eller till inlägget om tävlingen om varför just du vill vinna.

Grillmat LCHF av Birgitta Höglund

Birgitta Höglund i Turkiet

Jag brukar packa ner min picknickmat i en väska och lägga med en fryst vattenflaska, så håller sig maten fräsch och jag har kallt och gott vatten när det är dags att äta.

Bilderna här i början av inlägget är från Turkiet nu i vår, när vi hade en picknick uppe i bergsbyn Tepe, högt ovanför Alanya. Hade köpt färska mandlar på grönsaksmarknaden, som blev ett bra komplement till ägg, salami, oliver, nötbröd och grönsaker. Mandlarna är syrliga och mycket goda. Recept på nötbrödet hittar du Här.

Färska mandlar och jordgubbar

Utflyktsmat

Även myrorna uppskattade äggen :)

Även myrorna uppskattade äggen!

Vill du ha varm mat så är en termos med gulaschsoppa perfekt att ta med på utflykten.

Här hittar du en sån i ett gästrecept från Paleobloggen Under vårt tak.

Gulaschsoppa

En hel middag som är lätt att ta med är rosmarinmarinerade kycklingklubbor med en fräsch sallad på melon, gurka, bladpersilja och paprika med kallpressad olivolja och äppelcidervinäger till.

Kycklingklubbor med rosmarin och apelsin 2 port

  • 2 kycklingklubbor
  • 3 msk stekfett
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 1 apelsin
  • Havssalt och svartpeppar

Skär snitt in till benet på kycklinglåret och klubban, strö ordentligt med salt överallt. Gnid in rosmarin och peppar. Bryn kycklingen så den får fin färg på båda sidor.

Pressa över apelsinsaften och låt kycklingen bräsera under lock i 45 minuter. Vänd några gånger under tiden.

Stick ner en kniv i köttet för att känna om det är mört. Är köttsaften som kommer ut klar, är fågeln det också. Annars låter du den puttra en stund till, den blir bara mörare ju längre den får steka.

Rosmarinmarinerad kyckling

Annonser
kommentarer
  1. Petra skriver:

    Trevlig resa!

  2. Lotte Schiöler skriver:

    Åh, Birgitta! Det ser så underbart ut med det glittrande Medelhavet! Vi har ju haft ovanligt fint väder här i SydSverige men idag är det mulet, kallt och blåsigt!
    Kanske blir jag lättare deppig eftersom jag jobbat i natt, men det ser så ljuvligt ut! Saknar Medelhavet….. Tycker livet var lättare att leva i Italien………..
    Förstår att du njuter! Och, än en gång, tack för alla munvätskande recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s