Krämig avocadoröra med paprika, chili och vitlök 2 port
- 1 välmogen avocado
- ½ dl majonnäs
- ½ finhackad röd paprika
- 2 msk hackad persilja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 krm chiliflingor
- Äppelcidervinäger
- Havssalt
Mosa avocadon med en gaffel. Blanda med majonnäs, paprika, vitlök och persilja.
Smaksätt med vinäger, chili och salt. Låt stå i kylen och mogna en stund.
Avocadosalsa med dill 2 port
- 1 avocado
- 1 tomat
- 1 dl tärnad gurka
- 2 msk finhackad dill
- 2 msk olivolja
- 1 tsk pressad citron
- Havssalt
Skär avocadon i små tärningar. Kärna ur och tärna tomaten. Blanda tomat, gurka och hackad dill.
Smaksätt med citron, olivolja och salt. Vänd försiktigt ner avocadotärningarna.
Fler tips på goda röror, fräscha sallader, grillade grönsaker och andra lika gröna tillbehör till sommarens grillmiddagar hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.
Fram till 2 juni kan du köpa den Här för endast 79 kr inkl frakt.