Krämig avocadoröra med chili och avocadosalsa med dill

Publicerat: 23 maj, 2014 i Gröna tillbehör, Såser, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , ,

Krämig avocadoröra

Krämig avocadoröra med paprika, chili och vitlök 2 port

  • 1 välmogen avocado
  • ½ dl majonnäs
  • ½ finhackad röd paprika
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflingor
  • Äppelcidervinäger
  • Havssalt

Mosa avocadon med en gaffel. Blanda med majonnäs, paprika, vitlök och persilja.

Smaksätt med vinäger, chili och salt. Låt stå i kylen och mogna en stund.

Avocadosalsa med dill 2 port

  • 1 avocado
  • 1 tomat
  • 1 dl tärnad gurka
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • Havssalt

Skär avocadon i små tärningar. Kärna ur och tärna tomaten. Blanda tomat, gurka och hackad dill.

Smaksätt med citron, olivolja och salt. Vänd försiktigt ner avocadotärningarna.

Avocadosalsa med dill

 

Fler tips på goda röror, fräscha sallader, grillade grönsaker och andra lika gröna tillbehör till sommarens grillmiddagar hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.

Fram till 2 juni kan du köpa den Här för endast 79 kr inkl frakt.

Inlagda grönsaker  Foto Mikael Eriksson

Inlagda grönsaker
Foto Mikael Eriksson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s