Resträtt på kyckling 2 port
- 3-4 dl rester av kokt, stekt eller grillad kyckling
- 2 msk stekfett
- 2 schalottenlökar
- 1 dl hemkokt eller KRAV kycklingbuljong
- ½ gul paprika
- 3 ägg
- 1 dl aioli
- 2 msk ketchup
- 1 msk oregano
- 1 tsk chiliflingor
- Havssalt
- 6 cocktailtomater
Skär lök och paprika i skivor, fräs tillsammans med kycklingen. Krydda med oregano, salt och chili. Dra från värmen och rör ner den kalla kycklingbuljongen.
Vispa ihop ägg med aioli och ketchup, smaksätt med salt och chili. Blanda ner äggsmeten i den nu avsvalnade kycklingröran. Häll upp i en smord ugnsform.
Garnera med tomatklyftor och strö över oregano. Grädda på 200º i ca 30 minuter. Servera med en pizzasallad eller rödkålssallad.
Nej men vad gott det låter. Men värma majonäs? Skär den sig inte? Eller så kanske det är jag som är skadad från skola ”inte värma majonäs” haha.
Ska absolut testa, tror barnen kommer gilla det 🙂
Tack 🙂 I gratänger funkar det jättebra med majonnäs, har gjort flera olika sorter som blivit väldigt goda. Här länkar till dem:
https://birgittahoglundspaleo.wordpress.com/?s=grat%C3%A4ng
Har du något tips på överbliven rökt lax? Brukar göra en sås på grädde med pasta…men pasta äter vi ju inte längre! 😉
Äter du grädde så är den här suveränt god. Den som inte äter grädde tar kokosgrädde istället 🙂
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/02/24/laxpudding-pa-blomkal-med-skirat-smor/