Pizzakryddad ugnsomelett med kyckling

Publicerat: 6 maj, 2014 i Fågel
Etiketter:, , , , , , , , , , , , , ,

Kycklinggratäng

Resträtt på kyckling 2 port

  • 3-4 dl rester av kokt, stekt eller grillad kyckling
  • 2 msk stekfett
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl hemkokt eller KRAV kycklingbuljong
  • ½ gul paprika
  • 3 ägg
  • 1 dl aioli
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk chiliflingor
  • Havssalt
  • 6 cocktailtomater

Skär lök och paprika i skivor, fräs tillsammans med kycklingen. Krydda med oregano, salt och chili. Dra från värmen och rör ner den kalla kycklingbuljongen.

Vispa ihop ägg med aioli och ketchup, smaksätt med salt och chili. Blanda ner äggsmeten i den nu avsvalnade kycklingröran. Häll upp i en smord ugnsform.

Garnera med tomatklyftor och strö över oregano. Grädda på 200º i ca 30 minuter. Servera med en pizzasallad eller rödkålssallad.

 

Annonser
kommentarer
  1. Kostologik skriver:

    Nej men vad gott det låter. Men värma majonäs? Skär den sig inte? Eller så kanske det är jag som är skadad från skola ”inte värma majonäs” haha.
    Ska absolut testa, tror barnen kommer gilla det 🙂

  2. Camilla skriver:

    Har du något tips på överbliven rökt lax? Brukar göra en sås på grädde med pasta…men pasta äter vi ju inte längre! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s