Rullströmming med chilitäcke

Publicerat: 17 april, 2014 i Fisk, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , , , ,

Rullströmming med chilitäcke

Rullströmming 3-4 port

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1½ dl mandelmjölk eller kokosmjölk
  • 1½ dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl hackad timjan
  • 2 msk sesamfrön
  • Havssalt
  • Chiliflingor

Strömmingsrullader med chilimtäcke

Skölj av strömmingen under rinnande kallt vatten. Låt rinna av i durkslag, torka torrt med hushållspapper. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt.

Krydda med salt, chili och strö över timjan. Rulla ihop strömmingen, köttsidan ska vara utåt. Lägg rullarna tätt i en smord, ugnsfast form. Krydda lite mer med salt och chili.

Vispa ihop mandelmjölk och majonnäs, rör ner chilisåsen. Smaka av om du vill ha mer salt eller chili. Häll såsen över strömmingsrullarna, strö sist över sesamfröna.

Grädda på 200º i 20-30 minuter. Servera rullströmmingen varm med kokt broccoli eller kalla på en buffé.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s