Dagens gästrecept kommer från Cecilia Folkesson. Långkok är riktigt lättlagad mat som sköter sig själv, så du får tid med annat nu på påsklovet.
Har du en blogg och vill dela med dig av ett favoritrecept? Skriv en kommentar så tar jag kontakt. Du som inte bloggar men lagar naturlig, njutbar, mjölkfri Paleomat får förstås bidra du med 🙂
Wraps med pulled pork och avokado- tomatsalsa
Pulled pork:
- 1 stor bit karré
Sås:
- 2-3 msk tomatpuré
- 2-3 msk olivolja
- Några matskedar vatten
- 1/2-1 påse Taco/Burrito spice mix Buffalo Ranch
- Salt + peppar
- 3 klyftor vitlök
1 gul lök
1 morot
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg köttet i crock pot/lergryta/järngryta. Häll över såsen och vänd runt köttet. I med skivade morötter, skalad och delad lök och skalad vitlök. Sätt crock poten på ”Low” i 8-10 timmar. (i ugn: ca 7-8 timmar i 100°C)
Paleo wraps
- 4 ägg
- 2 msk kokosmjöl
- 0,5 msk fiberhusk
- 2 msk olivolja
- Några msk vatten
- Salt+peppar
- Kokosolja att steka i
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt. Blanda kokosmjöl och fiberhusk och sikta detta i äggen. Det blir lätt klumpar av kokosmjölet annars. Blanda ihop och salta och peppra. Om smeten blir för tjock, blanda i några matskedar vatten. Smeten ska vara ungefär som pannkakssmet. Stek tunna i kokosolja.
Tomat och avokadosalsa
- 3 tomater
- 1 avokado
- 1 scharlottenlök
- 1 röd chili
- 1 kruka koriander
- Saften av 1 lime
- 2 msk olivolja
- Salt+peppar
Gör så här:
Hacka lök, tomater, chili och koriander. Skär avokado i små bitar. Blanda i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå en stund i kyl innan servering.
Servera med sallad. Enjoy!