Varm soppa eller sås på avocado

Publicerat: 12 april, 2014 i Soppor, Vegetariskt
Etiketter:, , , , ,

Första matbilderna med min nya Canon Ixus 95IS

Snabblagad avocadosoppa 2 port

  • 2 välmogna avocado
  • 2-4 dl kokosmjölk
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 msk hackad citrontimjan
  • 2 msk kokosolja
  • Några droppar Worcestershiresauce
  • Några droppar vit balsamvinäger
  • Havssalt och nymald vitpeppar

Mosa avocadon med gaffel direkt i kastrullen eller kör några varv med stavmixer. Häll på kokosmjölk och kryddor. Ta den mindre mängden kokosmjölk om du gör en sås.

Vispa och låt koka upp, smaksätt med Worcester och vinäger.

Sjud en minut medan du vispar, rör sen i örter och kokosolja.

Smaka av om soppan/såsen har lagom sälta och syra. Servera soppan med rostat bröd. Som sås passar den väldigt bra till fisk, skaldjur och kyckling.

Annonser
kommentarer
  1. Gäst skriver:

    Vilken sorts balsamvinäger ska man köpa?

  2. Vera Westling skriver:

    Tack för recept utan mjölk

    Skickat från min iPhone

  3. Gäst skriver:

    Vilken kokosmjölk är bäst?

  4. Gäst skriver:

    En fråga till. Kokosoljan med eller utan smak? I övrigt, vad tror du om processen att få bort smaken av kokos? Ska man vara skeptisk till den processen?

  5. Gäst skriver:

    Jag läste på denna blogg om – med smak eller utan – och blev lite fundersam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s