Tonfiskröra 1 port
- 1 burk tonfisk i vatten
- ½ dl majonnäs
- ½ äpple i små tärningar
- ½ dl finhackad dill
- 2 msk finstrimlad purjolök
- Saft och rivet skal av ½ citron
- Havssalt och chiliflingor efter smak
Bryt sönder tonfisken i mindre bitar i en bunke. Blanda samman med majonnäsen och rör ner grönsakshack och citronsaft.
Smaka av med salt och chili. Servera tillsammans med kokta ägg och en tomatsallad eller till en omelett.
Efter frukosten blev det en långpromenad och en kopp kaffe med oliver på favorithotellet i Alanya, Centauera i Gamla Stan, Tophane.
Tack för alla inspirerande recept
Tack till dig 🙂
Hej Birgitta!
Jag undrar om löksill på burk, matjessill, makrill i tomatsås och kaviar på tub ( eller burk) är ok? Det är ju så lätt att till lunch ta ägg i någon form med dessa tillbehör! 😊
För mig är det helt OK, jag äter makrill, sill och kaviar med god aptit 🙂