Söndagsfrukost – Tonfiskröra med dill, chili och äpple till kokt ägg

Publicerat: 23 mars, 2014 i Fisk, Frukostmat
Etiketter:, , , , , ,

Tonfiskröra och kokt ägg

Tonfiskröra 1 port

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • ½ dl majonnäs
  • ½ äpple i små tärningar
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 msk finstrimlad purjolök
  • Saft och rivet skal av ½ citron
  • Havssalt och chiliflingor efter smak

Bryt sönder tonfisken i mindre bitar i en bunke. Blanda samman med majonnäsen och rör ner grönsakshack och citronsaft.

Smaka av med salt och chili. Servera tillsammans med kokta ägg och en tomatsallad eller till en omelett.

Efter frukosten blev det en långpromenad och en kopp kaffe med oliver på favorithotellet i Alanya, Centauera i Gamla Stan, Tophane.

Turkiskt kaffe på Hotell Centauera i Alanya

Turkiskt kaffe på Hotell Centauera i Alanya

Annonser
kommentarer
  1. Bente skriver:

    Tack för alla inspirerande recept

  2. Camilla skriver:

    Hej Birgitta!
    Jag undrar om löksill på burk, matjessill, makrill i tomatsås och kaviar på tub ( eller burk) är ok? Det är ju så lätt att till lunch ta ägg i någon form med dessa tillbehör! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s