Stekt kalvlever med syrligt äppelfräs

Publicerat: 18 mars, 2014 i Gröna tillbehör, Inälvsmat
Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

Stekt kalvlever med äpple, bacon, purjolök och citron

Kalvlever med äpple, bacon, purjo och citron 2 port

  • 400 g kalvlever i två skivor
  • 2 msk stekfett
  • Havssalt och peppar

Äppelfräs:

  • 25 g varmrökt bacon eller sidfläsk
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 äpple
  • 2 msk kokosolja
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • Havssalt och peppar

Börja med att skära äpplet i tärningar, ca 1×1 cm. Skär baconet i lika små tärningar. Tvätta citronen, som förstås är ekologisk och giftfri. Riv skalet och pressa ur saften.

Fräs bacontärningar, äpple och purjo i den upphettade kokosoljan tills de fått lite färg, krydda med salt och peppar. Häll över citronsaft och skal, låt alltsammans småputtra en liten stund så saften kokar in i äppeltärningarna och ger dem en härligt syrlig smak.

Dra från värmen och blanda ner bladpersiljan. Skölj av leverskivorna, torka med hushållspapper och stek ett par minuter på var sida på hög värme, inte för länge för då blir den torr.

Servera med äppelfräset och broccoli. Om du mot förmodan inte tycker om lever, så passar tillbehöret väldigt bra till fisk, fläsk och kyckling också.

Syrligt äppelfräs - Äpple, purjo, bacon och citron

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s