Kalvlever med äpple, bacon, purjo och citron 2 port
- 400 g kalvlever i två skivor
- 2 msk stekfett
- Havssalt och peppar
Äppelfräs:
- 25 g varmrökt bacon eller sidfläsk
- 2 dl strimlad purjolök
- 1 äpple
- 2 msk kokosolja
- 1 citron, saft och rivet skal
- 1 dl grovhackad bladpersilja
- Havssalt och peppar
Börja med att skära äpplet i tärningar, ca 1×1 cm. Skär baconet i lika små tärningar. Tvätta citronen, som förstås är ekologisk och giftfri. Riv skalet och pressa ur saften.
Fräs bacontärningar, äpple och purjo i den upphettade kokosoljan tills de fått lite färg, krydda med salt och peppar. Häll över citronsaft och skal, låt alltsammans småputtra en liten stund så saften kokar in i äppeltärningarna och ger dem en härligt syrlig smak.
Dra från värmen och blanda ner bladpersiljan. Skölj av leverskivorna, torka med hushållspapper och stek ett par minuter på var sida på hög värme, inte för länge för då blir den torr.
Servera med äppelfräset och broccoli. Om du mot förmodan inte tycker om lever, så passar tillbehöret väldigt bra till fisk, fläsk och kyckling också.