Fisksoppa Paleo

Publicerat: 11 mars, 2014 i Fisk, Soppor
Etiketter:, , , , , , , ,

Fisksoppa Paleo

Fisksoppa med saffran 2 port

  • 300 g fiskfilé
  • 2 dl blomkål i små buketter
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 10 cocktailtomater i 4 delar
  • 3 msk stekfett
  • 3 dl fiskfond
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ kuvert saffran
  • ½ tsk stött fänkål
  • ½ tsk stött anis
  • Havssalt och peppar
  • Saft från 1 citron och salt till fisken

Skär fisken i mindre bitar, salta och pressa över citronsaft, så blir den fast och får god smak.

Bryn blomkål, purjo och tomat ett par minuter utan att få för mycket färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, fräs en liten stund så blir tomatsmaken mildare.

Häll på fiskfonden, koka upp och låt sjuda i ca 15-20 minuter, tills blomkålen mjuknat. Tillsätt fisken och låt koka upp, rör om försiktigt så bitarna inte går sönder. Servera med kokta ägghalvor. Aioli smakar alltid gott till fisksoppa.

Bilden nedan från min kokbok Grillmat LCHF. Köp den på Bokrean för det otroliga priset av 45 kr fram till 30 mars. Klicka på bilden så kommer du till Adlibris.

Majonnäs och aioli Foto Mikael Eriksson

Majonnäs och aioli
Foto Mikael Eriksson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s