Köttfärsgratäng med chilitäcke

Publicerat: 9 mars, 2014 i Färsrätter
Etiketter:, , , , , ,

Köttfärsgratäng med chilitäcke

Köttfärsgratäng 3 port

  • 450 g nötfärs
  • 2 dl tärnad zucchini
  • 1 dl tärnad svamp
  • 1 dl tärnad grön paprika
  • 1 dl tärnad tomat
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oregano
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • 50 g stekfett
  • 2 ägg att blanda i köttfärsröran

Bryn köttfärs, svamp och lök i en stekgryta. Låt fräsa tills det fått lite färg. Tillsätt de hackade grönsakerna och tomatpurén, låt steka med en stund.

Krydda med salt, oregano och vinäger. Låt köttfärssåsen koka ihop på svag värme, gärna så länge som en timme så blir den riktigt god.

Chilimajonnäs

  • 1½ dl majonnäs
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 1 msk chiliflingor
  • ½ msk paprikapulver
  • Havssalt

Rör samman alla ingredienser, smaka av så majonnäsen får den sälta och styrka du vill ha.

Blanda ner äggen i köttfärsröran. Häll upp i en gratängform och bred på chilitäcket. Gratinera på 175º i 30 minuter. Servera med en grönsallad.

Köttfärsgratäng Paleo

Annonser
kommentarer
  1. Gunsan skriver:

    Wow, detta får bli morgondagens middag ! Tack Birgitta 🙂

  2. WildRag skriver:

    Aha, kan man alltså gratinera med majonnäs. Vad trevligt. Tack för input.

  3. Åsa Bergman skriver:

    Verkligt god gratäng Birgitta. To die for sa min dotter 🙂 Jag hade inte tid att göra egen ketchup utan blandade krossad tomat med chilisås.

  4. Monica Bergström skriver:

    God gratäng!!! Ketchupen var också kanon. Tack för goda och inspirerande maträtter!

  5. Joel skriver:

    Paleo? Inte alls!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s