Köttfyllda paprikor

Publicerat: 6 mars, 2014 i Färsrätter, Fläsk, Lamm, Nötkött
Etiketter:, , , , , , ,

Köttfylld paprika

Fylld paprika 2 port

  • 2 stora eller 4 små paprikor
  • 300 g tärnat, stekt kött, jag hade rester av lammsadel
  • 2 ägg
  • 1 finhackad, gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk oregano
  • Havssalt och peppar
  • 8 champinjoner
  • 8 cocktailtomater
  • 12 svarta oliver
  • 3 msk olivolja

Blanda köttet med ägg, lök och kryddor i en bunke. Skär av locket av de små paprikorna eller dela de större på längden. Ta bort kärnhuset.

Fyll paprikorna med köttblandningen. Skär svamp och tomat i fyra delar och lägg i botten av en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.

Strö oliverna över och placera ut paprikorna så de står stadigt. Lägg på locken på de små och ringla olivolja över. Grädda på 175º i ca 40 minuter.

Har du inte stekta köttrester så går det lika bra med samma mängd köttfärs.

Fylld paprika Paleo

Annonser
kommentarer
  1. nwictorin skriver:

    En härlig och rustik klassiker som aldrig är fel! 🙂

  2. Tack för ett bra recept, det blir en god middag i kväll♡

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s