Indisk blomkålsgryta Paleo

Publicerat: 5 mars, 2014 i Gröna tillbehör, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Indisk blomkålsgryta Paleo

Blomkålsgryta 4 port

  • ½ liter små blomkålsbuketter
  • 250 g förvälld bladspenat
  • 2 msk kokosolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spetspaprika
  • Saft från ½ citron
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 krm spiskummin
  • 50 g kokossmör
  • 1 dl vatten
  • Havssalt

Blomkål

Skär paprikan i strimlor och vitlöken i skivor. Bryn blomkålen i kokosoljan ett par minuter. Rör ner paprika, vitlök, ingefära och kryddor, låt fräsa med en stund.

Tillsätt kokossmöret, vatten och citronsaft. Koka upp och rör så kokossmöret smälter. Smaka av med salt. Låt grytan puttra på svag värme i 15-30 minuter, beroende på hur välkokt blomkål du vill ha.

Jag föredrar en rätt mild kryddning, så smaka av om du vill ha mer. Servera grytan som en vegetarisk rätt med en sallad eller som tillbehör till kött eller fisk.

Morgonens utsikt över Taurusbergen

Morgonens utsikt över Taurusbergen

Soluppgång över Taurusbergen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s