Biff med citronbräserad lök

Publicerat: 4 mars, 2014 i Gröna tillbehör, Nötkött
Etiketter:, , , , ,

Biff med lök

Biff med citronbräserad lök 2 port

  • 300 gr biff
  • 3 msk stekfett
  • 2 gula lökar
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk chiliflingor
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Havssalt

Dela och skiva löken. Bryn en liten stund tills den blivit mjuk. Häll på citronsaften och låt puttra 5 minuter. Krydda med salt, chili och persilja.

Stek köttet 2-3 minuter på var sida tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Ta pannan från värmen och låt eftersteka några minuter. Skär upp köttet i sneda skivor och servera på en bädd av stekt lök med stekta tärningar av aubergine till.

Det här är ett av de recept jag skapade exklusivt för tidningen Hello Alanya Magazine. Jag skrev under 2 år en matkrönika på engelska och holländska, Swedish Chef in Alanya.

Kostrådgivarna.se kan du nu läsa mitt senaste inlägg ”Maten och motionen”, lite om livet härnere i Turkiet.

Inköp från grönsaksmarknaden i Alanya

Inköp från grönsaksmarknaden i Alanya

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s