Pannbiff med lök- och paprikaröra 2 port
- 400 g köttfärs, jag hade lammfärs
- 2 msk stekfett
- Havssalt och nymald vitpeppar
- Lökröra:
- 1 stor, gul lök
- 1 röd spetspaprika
- 2 msk stekfett
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk paprikapulver
- Havssalt och chiliflingor
- 1 dl vatten till steksky
Skär löken i tunna klyftor och paprikan i strimlor. Stek mjuka, krydda med paprikapulver, salt och chili. Häll på vinägern och låt småputtra medan du steker pannbiffarna.
Jag gör 6 stycken så de går rätt fort att steka, ca 2-3 minuter på var sida. Koka ur stekpannan med vattnet och häll över lökröran.
Serverade pannbiffarna med gröna blad, cocktailtomater, oliver, olivolja, granatäppelvinäger och ett stekt ägg.