Indiska kycklinglår 2 port
- Urbenade kycklinglår ca 3-400 g eller motsvarande hela kycklinglår
- 1 msk garam masala
- Havssalt
Krydda kycklingen på båda sidor med kryddblandningen och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek de urbenade låren på 200º i 20 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Hela kycklinglår steker du på 175º i 40 minuter, vänd några gånger.
Stick in en stekgaffel och se om låren är färdigstekta, det ska inte komma ut någon rosa köttsaft utan den ska vara klar. Temperaturen när kycklingen är färdig är 82º intill benet.
Banan- och lökröra med kokos
- 1 liten banan
- 1 gul lök
- ½ röd paprika
- 2 msk kokosolja
- 1 msk kokosflingor
- 1 tsk curry
- Saft från ½ citron
- Havssalt
- 2-3 msk sky från kycklingen
Dela bananen på längden och skär i 2 cm stora bitar. Skär löken i tunna klyftor och paprikan i strimlor. Hetta upp kokosoljan och stek lök och paprika några minuter. Tillsätt bananen och låt fräsa med nån minut. Smaksätt med kokosflingor, curry, citron och salt. Rör ner stekskyn från kycklingen.
Kokosmajonnäs med ingefära
- 1 dl majonnäs
- ½ dl kokosgrädde
- ½ dl riven, färsk ingefära
- ½ pressad citron
- Havssalt
Blanda alla ingredienser väl, smaka av om det är lagom sälta och syra. Låt stå framme en stund innan serveringen så smakerna kommer fram mer.
Garnera med bladpersilja, rucola och granatäppelkärnor. Olivolja och granatäppelvinäger är gott till salladen.