Kycklinglår Garam Masala med ingefärsmajonnäs

Publicerat: 15 februari, 2014 i Fågel, Gröna tillbehör, Såser
Etiketter:, , , , ,

Kyckling Garam Masala

Indiska kycklinglår 2 port

  • Urbenade kycklinglår ca 3-400 g eller motsvarande hela kycklinglår
  • 1 msk garam masala
  • Havssalt

Krydda kycklingen på båda sidor med kryddblandningen och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek de urbenade låren på 200º i 20 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Hela kycklinglår steker du på 175º i 40 minuter, vänd några gånger.

Stick in en stekgaffel och se om låren är färdigstekta, det ska inte komma ut någon rosa köttsaft utan den ska vara klar. Temperaturen när kycklingen är färdig är 82º intill benet.

Ursprungliga bananer från Alanya

Banan- och lökröra med kokos

  • 1 liten banan
  • 1 gul lök
  • ½ röd paprika
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 tsk curry
  • Saft från ½ citron
  • Havssalt
  • 2-3 msk sky från kycklingen

Dela bananen på längden och skär i 2 cm stora bitar. Skär löken i tunna klyftor och paprikan i strimlor. Hetta upp kokosoljan och stek lök och paprika några minuter. Tillsätt bananen och låt fräsa med nån minut. Smaksätt med kokosflingor, curry, citron och salt. Rör ner stekskyn från kycklingen.

Kokosmajonnäs med ingefära

Kokosmajonnäs med ingefära

  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl kokosgrädde
  • ½ dl riven, färsk ingefära
  • ½ pressad citron
  • Havssalt

Blanda alla ingredienser väl, smaka av om det är lagom sälta och syra. Låt stå framme en stund innan serveringen så smakerna kommer fram mer.

Garnera med bladpersilja, rucola och granatäppelkärnor. Olivolja och granatäppelvinäger är gott till salladen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s