Ägg – Bra mat för hjärta och själ

Publicerat: 14 februari, 2014 i Fågel, Frukostmat
Etiketter:, , ,

Ägg i hjärtform

Frukost på Alla Hjärtans Dag

Ägg är ett fantastiskt livsmedel med sitt innehåll av proteiner, fetter, vitaminer och mineraler. Ägg har tillhört människans kost ända sedan början av vår evolution, ett lätt byte som inte sprang iväg under jakten.

Ägg

Ägg är ett perfekt livsmedel för alla oss som valt en livsstil med lågkolhydratkost. De innehåller i stort sett allt du behöver för att må gott, utom vitamin C.

Ät grönsaker till så är det problemet löst. Paprika, vitkål, broccoli och andra kålsorter innehåller hög halt C-vitamin. Äggen innehåller också tryptofan, ett ämne som ger dig både bättre humör och sömn.

Här kan du se hela näringsinnehållet hos ett kokt, ekologiskt ägg. Inne hos Träningslära finns mängder av intressant läsning om de fantastiska äggen.

Här hittar du en riktigt god och mättande äggfrukost.

Annons
kommentarer
  1. Johan skriver:

    Ägg är fantastiskt gott. Jag använder denna metod, för att snabbt och enkelt få perfekt löskokta ägg (med perfekt menar jag fast vita och rinnande gula):

    Häll upp ungefär 1 cm vatten i en kastrull. Koka upp vattnet på högsta värme under lock. Lägg sedan i äggen försiktigt (använd sked, släpp inte ner dem, då kan de gå sönder). Koka under lock i exakt 6 minuter. Eftersom äggen kokas av ångan och inte vattnet måste man använda lock så att ångan hålls kvar i kastrullen. Jag brukar vrida ner värmen ett steg under kokningen, men det funkar med högsta värme också. Efter 6 minuter, häll bort vattnet direkt och fyll kastrullen med kallt vatten. Låt äggen ligga i det kalla vattnet i ungefär 1 minut. Klart!

    Den här metoden är snabb, eftersom vattnet kokar upp så snabbt. En annan fördel är att man kan koka kalla ägg direkt från kylskåpet utan att de spricker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s