Snabb kalkongryta med turkiska smaker

Publicerat: 13 februari, 2014 i Fågel
Etiketter:, , , , ,

Turkisk kalkongryta

Turkisk kalkongryta 2 port

  • 400 g kalkonbröst
  • 50 g stekfett
  • 3 dl aubergine i grova tärningar
  • 1 grön spetspaprika
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 liten, gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk mynta
  • 1 krm kanel
  • 1 dl vatten till sky
  • Havssalt och chiliflingor efter smak

Skär kalkonbröstet i 3×3 cm stora bitar. Skär paprika och lök i grova tärningar. Stek aubergine och lök så de får färg och mjuknar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa en stund så blir smaken mildare. Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel.

Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili. Blanda ner köttet tillsammans med aubergineröran.Skölj ur stekskyn med resten av vattnet. Häll det över grytan och låt puttra några minuter. Smaka av om du vill ha mer sälta eller kryddning.

Servera med en grönsallad med olivolja, balsamvinäger och majonnäs.

Grönsaksmarknad i Alanya

Grönsaksmarknad i Alanya

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s