Muggkaka med choklad och banan 1-2 port
- 1 stort ägg
- 1½ msk kakao
- 1 msk kokosnötmjöl
- ½ liten banan
- 1 msk mandelsmör
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- Lite havssalt
Skär bananen i små bitar och lägg ned alla ingredienser i en bunke. Vispa en stund med elvisp.
Smörj en större eller två mindre muggar med kokosolja. Fyll muggarna till en bit under kanten, min svällde över men det blev rätt snyggt.
Kör i micron på full effekt i 2-4 minuter, beroende på muggstorlek och microns förmåga. Grädda hellre lite för kort tid än för länge, så håller den sig saftig. Du kan också testa att grädda som muffins, prova med 8-10 minuter på 175-200º.
Låt muggkakorna svalna och servera som de är eller med kokosgrädde. Du kan lossa kakan ur muggen och skära i skivor till fikat eller äta den direkt med sked.
Jag älskar mugcakes, de är ju så enkla! Låter och ser mycket gott ut!
Tack. Det här var mitt andra försök, riktigt gott blev det 🙂
Jag har inte mandelsmör, kan jag ta vanligt smör istället?
Ta lite hackade mandlar och vanligt smör om du vill 🙂
får anpassa den litet till min smak, vill ha litet mer ”piff” på kakan tyckte smaken blev litet ”flat” , men principen är jättebra. Tack för receptet!
Visst är det bra att kunna modifiera recept efter egen smak 🙂
men hur fick den så pösig utan bakpulver??
Ägget gör den pösig utan bakpulver 🙂
Var köper man mandelsmör?
Det finns i välsorterade matbutiker, på hälsokostaffärer och på nätet. Googla 🙂
Tack. Har gjort muggkakan flera gånger (med mandelsmör). Det blir jättegott. Ska också testa med malda mandlar och blanda in smör. Har använt något större mugg, rak, än på din bild. Då kan man skiva upp kakan i fyra plattor och göra 2-4 små bakelser med grädde och hallon på.
Kul! Tack för bra tips 🙂