Chocolate Mug Cake Paleo

Muggkaka med choklad och banan 1-2 port

  • 1 stort ägg
  • 1½ msk kakao
  • 1 msk kokosnötmjöl
  • ½ liten banan
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • Lite havssalt

Skär bananen i små bitar och lägg ned alla ingredienser i en bunke. Vispa en stund med elvisp.

Smörj en större eller två mindre muggar med kokosolja. Fyll muggarna till en bit under kanten, min svällde över men det blev rätt snyggt.

Kör i micron på full effekt i 2-4 minuter, beroende på muggstorlek och microns förmåga. Grädda hellre lite för kort tid än för länge, så håller den sig saftig. Du kan också testa att grädda som muffins, prova med 8-10 minuter på 175-200º.

Låt muggkakorna svalna och servera som de är eller med kokosgrädde. Du kan lossa kakan ur muggen och skära i skivor till fikat eller äta den direkt med sked.

Mug Cake

Annons
kommentarer
  1. Jag älskar mugcakes, de är ju så enkla! Låter och ser mycket gott ut!

  2. Elizabeth Orrkvist skriver:

    Jag har inte mandelsmör, kan jag ta vanligt smör istället?

  3. Ewa skriver:

    får anpassa den litet till min smak, vill ha litet mer ”piff” på kakan tyckte smaken blev litet ”flat” , men principen är jättebra. Tack för receptet!

  4. Carin skriver:

    men hur fick den så pösig utan bakpulver??

  5. Gäst skriver:

    Var köper man mandelsmör?

  6. Gäst skriver:

    Tack. Har gjort muggkakan flera gånger (med mandelsmör). Det blir jättegott. Ska också testa med malda mandlar och blanda in smör. Har använt något större mugg, rak, än på din bild. Då kan man skiva upp kakan i fyra plattor och göra 2-4 små bakelser med grädde och hallon på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s