Stekt röding med paprikasallad 1 port
- 2 små rödingfiléer eller annan ädelfisk
- 2 msk stekfett
- Salt och vitpeppar
Örtaioli
- 3 äggulor
- 3 dl mild olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- ½ citron
- 2 msk finhackade färska örter, citronmeliss, timjan, dragon blir gott
- Salt och vitpeppar
Knäck äggulorna ner i en bunke, spara vitorna till någon annan rätt. Vispa lätt ner den finhackade vitlöken och saft från citronen.
Vispa sen hårdare och tillsätt oljan i en fin stråle. Vispa kraftigt medan du häller i resten av oljan sakta och försiktigt. Smaksätt med salt, peppar och örter.
Aiolin håller minst en vecka i kylen.
Paprikasallad
- ½ dl örtaioli
- 2 msk finstrimlad röd paprika
- 2 msk finstrimlad purjolök
- Pinjekärnor till garnering.
Stek rödingfiléerna bara en minut på var sida, annars blir fisken lätt torr. Salta och peppra lätt. Servera med paprikasalladen.
Jag åt det här som en liten kvällsrätt. Ska du ha det till lunch så lägg gärna till kokt broccoli eller blomkål.
Testade detta nu i kväll, mycket gott! Även de delar av familjen som inte är LCHF-frälsta tyckte detta var mycket gott! Kommer absolut att göras igen. Tack för att du börjat blogga och lägga upp recept igen.
Tack själv. Vad kul att ni tyckte om min enkla sallad 🙂