Rödingfilé med paprika i örtaioli

Publicerat: 6 februari, 2014 i Fisk, Gröna tillbehör, Såser
Etiketter:, , , , , ,

Röding med paprikasallad

Stekt röding med paprikasallad 1 port

  • 2 små rödingfiléer eller annan ädelfisk
  • 2 msk stekfett
  • Salt och vitpeppar

Örtaioli

  • 3 äggulor
  • 3 dl mild olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ citron
  • 2 msk finhackade färska örter, citronmeliss, timjan, dragon blir gott
  • Salt och vitpeppar

Knäck äggulorna ner i en bunke, spara vitorna till någon annan rätt. Vispa lätt ner den finhackade vitlöken och saft från citronen.

Vispa sen hårdare och tillsätt oljan i en fin stråle. Vispa kraftigt medan du häller i resten av oljan sakta och försiktigt. Smaksätt med salt, peppar och örter.
Aiolin håller minst en vecka i kylen.

Paprikasallad

  • ½ dl örtaioli
  • 2 msk finstrimlad röd paprika
  • 2 msk finstrimlad purjolök
  • Pinjekärnor till garnering.

Stek rödingfiléerna bara en minut på var sida, annars blir fisken lätt torr. Salta och peppra lätt. Servera med paprikasalladen.

Jag åt det här som en liten kvällsrätt. Ska du ha det till lunch så lägg gärna till kokt broccoli eller blomkål.

Annonser
kommentarer
  1. Maggan skriver:

    Testade detta nu i kväll, mycket gott! Även de delar av familjen som inte är LCHF-frälsta tyckte detta var mycket gott! Kommer absolut att göras igen. Tack för att du börjat blogga och lägga upp recept igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s