Rosépepparbiffar med rödgrön röra

Publicerat: 2 februari, 2014 i Färsrätter, Gröna tillbehör, Lamm, Nötkött
Etiketter:, , , , , , ,

Rosépepparbiffar med tomatröra

Rosépepparbiffar 2 port

  • 300 g köttfärs av lamm eller nöt
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk mortlad rosépeppar
  • Havssalt och vitpeppar
  • 2 msk stekfett

Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt ägg, majonnäs,  rosépeppar, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet, låt vila tio minuter i kylen.

Doppa händerna i kallt vatten och forma till två biffar. Stek dem i 3-4 minuter på var sida, beroende på hur tjocka du gör dem. Stäng av plattan och låt biffarna steka färdigt några minuter på eftervärmen, så blir de saftiga.

Rödgrön grönsaksröra 2 port

  • 8 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk stekfett
  • 2 msk finhackad, färsk timjan
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Örtsalt och peppar

Skär tomaterna i fyra delar och paprikan i 1 cm stora bitar. Hacka rödlöken fint. Hetta upp stekfettet och fräs löken en minut utan att få färg.

Tillsätt paprika och tomat, krydda med salt och peppar. Låt fräsa ett par minuter, häll då på vinäger och timjan. Låt allt bli varmt. Servera till biffar och stekt zucchini.

Annonser
kommentarer
  1. camillapa69 skriver:

    Mums, det här är mer vår stil i mat! Tack Birgitta. Skönt att slippa all grädde och ost i matten! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s