Paleo Mug Cake

Mug Cake med röda vinbär 1-2 port

  • 1 dl frysta röda vinbär eller andra bär
  • 2 msk kokosnötmjöl
  • 2 msk kokosgrädde
  • 1 stort ägg
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • Lite havssalt

Vispa ägget fluffigt med salt och vanilj. Blanda ner kokosnötmjöl, kokosgrädde och oljan. Rör till sist ner bären, det går bra att ta dem direkt från frysen.

Häll upp i en större eller 2 mindre muggar som tål micro. Kör på full effekt i ca 2-4 minuter, beroende på muggens storlek och vilken effekt du har på micron.

Låt svalna en stund. Servera som den är direkt i muggen, gärna med en klick mandelsmör eller kokosgrädde. Du kan också stjälpa upp och dela i bitar som en mjuk kaka.

Serverat i en djup tallrik med kokosmjölk, nötter och avocado, så får du en hel frukost.

Vill du ha lite sötma i din muggkaka så vispa äggen med ½-1 tsk honung.

Paleo Mug Cake

Annonser
kommentarer
  1. Gäst skriver:

    Va mycke gott du gör!

  2. Anneli skriver:

    Men att micra är väl ändå inte Paleo!?!
    Som du kanske vet är jag mycket misstänksam mot micrad mat efter att ha läst en del läskiga studier om det… 😦
    Som tur är funkar det att grädda i en vanlig ugn också – som visserligen inte heller fanns på stenåldern, men känns som ett säkrare alternativ! 😛

    • Det är väldigt mycket som inte är Paleo om man ska dra det så långt.

      Vill man inte micra så går det förstås alldeles utmärkt att grädda i ugn på 150-175 grader i ca 8-10 minuter.
      Helst då i vedeldad ugn förstås 😉

      • Anneli skriver:

        Haha!! 😀 Vedeldad ugn… Jag har faktiskt en vedspis med tillhörande ugn..! 😛 Fast det är nåt fel i skorstenspipan så vi kan tyvärr inte elda i den just nu… 😦

  3. may skriver:

    Tack för jättejättebra recept!

  4. Cina skriver:

    Hej, var hittar man kokosgrädde?

  5. Lotta O skriver:

    Man ser ibland att det skrivs kokosnötmjöl, det är väl samma som kokosmjölk.

  6. Camilla skriver:

    Låter gott! Undrar om man kan byta ut kokosoljan mot smör, det ska väl inte vara några problem. Magen fixar inte kokosolja har jag märkt! 😉 vet fortfarande inte hur det ligger till med kokosgrädde, men är det att byta till vanlig grädde i så fall?

  7. Gäst skriver:

    Inte är det väl någon skillnad på ”kokosnötmjöl” och ”kokosmjöl”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s