Avocado med laxmousse

Publicerat: 24 januari, 2014 i Fisk, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , ,

Laxmousse 2-4 port

  • 150 gr gravad eller rökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • Havssalt och nymald vitpeppar

Skär laxen i mindre bitar och mixa snabbt till en grov smet. Tillsätt majonnäs, citron, örter och lite kryddning. Kör hastigt ihop smeten, lägg över i en bunke och ställ i kylen så den stabiliseras en timme.

Smaka av om det behövs mera kryddor. Forma ägg med en sked doppad i vatten. Lägg mousseäggen på en halv avocado eller mindre ägg på gurkskivor. En klick sikrom är gott till. Garnera med dill.

Annonser
kommentarer
  1. Bo Blomberg skriver:

    Mycket god lax”röra”! Men den nära på ”slog ihjäl” avokadon..:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s