Ugnsstekt fläsklägg

Publicerat: 23 januari, 2014 i Fläsk
Etiketter:, , , ,

Ugnsstekt rimmad fläsklägg 2-3 port

  • 1 nätad fläsklägg på ca ½ kilo
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk stekfett
  • Nymald vitpeppar

Ta bort nätet från läggen och skär ett rutmönster i svålen. Gnid in hackad timjan och peppar. Lägg i en smord form med rotfrukter skurna i bitar runt om. Fördela lite stekfett över rotfrukterna.

Sätt in i ugnen på 150° och låt steka i 2 timmar. Ös med skyn som bildas flera gånger under tiden. Känn efter med en stekgaffel om läggen är mör, låt den annars stå en stund till.

Servera med rotfrukterna och en stark senap. Vill du ha sås till, så gör en pepparrotssås på kokosgrädde, skyn från stekningen och riven pepparrot som får koka tjock.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s