Svamppytt med aubergine 2 port
- 3 dl fint tärnad aubergine
- 1 dl strimlad svamp
- 3 msk stekfett
- Havssalt och svartpeppar
Bryn svampen några minuter så den får färg. Blanda ner auberginetärningarna, bryn dem lätt. Krydda och låt steka i tio minuter på svag värme, rör då och då.
Tomat i vinäger
- ½ ask eko cocktailtomater
- 1 liten gul lök
- 3 msk stekfett
- 1 msk ketchup
- 1-2 tsk vit balsamvinäger
- Havssalt och svartpeppar
Dela tomaterna och hacka löken. Bryn löken lätt utan att få för mycket färg. Rör så ner tomaterna och låt fräsa med en liten stund. Smaksätt med ketchup, vinäger , salt och peppar.
Låt koka i 15 minuter, till en simmig konsistens. Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta. Servera rörorna till en god, köttig korv och ett stekt ägg.
Gjorde även denna rätt idag, med korv från Korvhantverk, det blev smaskens!
Roligt att höra att du tycker om mina recept, Bo 🙂
Det har ska jag prova imorgon :)! Ser super ut! Kramar
Kul att du hittat hit, Sara. Kram ❤