Fiskpinnar Paleo/LCHF

Publicerat: 22 januari, 2014 i Fisk
Etiketter:, , , , ,

Fiskpinnar Paleo LCHF

Frasig fiskfilé 2 port

  • 300 gr torsk eller annan vit fisk
  • 2 äggvitor
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 tsk svartkummin eller svarta sesamfrön
  • Havssalt och nymald vitpeppar
  • 50 g stekfett

Skär fisken i tunna skivor. Krydda lätt med salt och peppar på båda sidor.

Vispa äggvitan skummig med en gaffel i en skål. Blanda sesamfrön och svartkummin i en annan.

Doppa först fiskbitarna i äggvitan, använd gärna en tång. Håll dem en stund ovanför skålen och låt rinna av.

Doppa dem sen i fröblandningen, se till så fröna täcker runtom.

Lägg fisken på en tallrik och ställ in i kylen en halvtimme, så sitter fröna fast bättre under stekningen.

Bryn stekfettet lätt i en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun i omgångar, ett par minuter på var sida. Var försiktig så inte fröna bränns.

Lägg upp på ett fat eftersom och håll dem varma i ugnen på 150º. Servera med en till exempel en paprikasås eller någon majonnässås.

Annonser
kommentarer
  1. Hanna skriver:

    Jag är nog ett hopplöst fall med konsten att göra ”panerad fisk” . Jag är tvungen att använda fryst upptinad fisk. kan problemet ligga där? Fröerna fastnar inte så bra efter ett par flieér. Istället klumpar dom ihop med varandra i skålet med droppat äggvita. Nu löste jag detta med att strö över sesam så det gick någorlunda, bättre än förut. En stor del av sesamfröerna fick man kasta till komposten, när dom klimpade ihop med lite ägg.

  2. Gäst skriver:

    Varför bara äggvitan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s