Baconlindad renfärslimpa

Publicerat: 18 januari, 2014 i Vilt
Etiketter:, , , ,
Foto Mikael Eriksson

Foto Mikael Eriksson

Baconlindad renfärslimpa 4 port

  • 500 g renfärs eller annan viltfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 3 äggulor
  • 2 dl förvällda trattkantareller
  • 1 gul lök, medelstor
  • ½ msk krossade enbär
  • 1 msk glutenfri tamarisoja
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • ca 1 tsk salt
  • ca 2 krm vitpeppar
  • 25 g stekfett till svampstekning
  • 2 paket bacon

Sätt ugnen på 200º. Hacka löken fint och kantarellerna grovt. Fräs några minuter i fettet, krydda med, enbär, salt och peppar. Låt svalna. Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt äggulor, soja och kryddor.
Häll ner svampen och blanda hastigt ihop smeten. Provstek en liten klick av smeten och känn efter om du vill ha mer kryddor. Tänk på att baconet avger en del salt till köttfärslimpan.

Lägg baconskivorna från ena paketet diagonalt bredvid varandra på en skärbräda så det bildar en avlång fyrkant. Ta sen en skiva i taget och fläta in diagonalt från andra hållet genom att lyfta varannan baconskiva över den nya som kommer till.

Blöt händerna i kallt vatten och forma färsen till en avlång, knubbig limpa. Lägg limpan på baconflätan och vik in skivorna eftersom, så de ligger lite omlott på ovansidan. Tryck lätt med handen så baconflätan fastnar runtom i färsen, vänd försiktigt och placera i botten på en smord gryta eller ugnsform. Lägg på lock eller folie och ställ in på gallret i nedre delen av ugnen. Grädda den övertäckt i 30 minuter. Ta av locket och låt baconet få fin färg i 10-15 minuter.

Receptet kommer från min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s