Stekt fisk med äggsås 2 port
- 2 portionsfiskar à 300 gram, urtagna och fjällade vid behov
- 3 msk stekfett
- 1 citron
- Havssalt och nymald peppar
Skölj fisken väl och torka med hushållspapper. Skär några snitt genom skinnet så går stekningen snabbare och fisken riskerar inte att bli torr. Pressa citron både in och utvändigt och krydda väl. Gnid in kryddorna så det kommer ner i skårorna.
Hetta upp stekfettet i en stekpanna och bryn fiskarna 2-3 minuter på hög värme innan de försiktigt vänds. Dra ner temperaturen och låt steka färdigt ca 3-4 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
Du kan testa att den är klar genom att dra lite i ryggfenan, lossnar den lätt är fisken klar. Jag använde guldsparid, cipura på turkiska. Liknar abborre i smaken. Servera med äggsås och stekt zucchini.