Hur du steker hel fisk

Publicerat: 9 januari, 2014 i Fisk
Etiketter:, , , , , , ,

Cipura

Stekt fisk med äggsås 2 port

  • 2 portionsfiskar à 300 gram, urtagna och fjällade vid behov
  • 3 msk stekfett
  • 1 citron
  • Havssalt och nymald peppar

Skölj fisken väl och torka med hushållspapper. Skär några snitt genom skinnet så går stekningen snabbare och fisken riskerar inte att bli torr. Pressa citron både in och utvändigt och krydda väl. Gnid in kryddorna så det kommer ner i skårorna.

Hetta upp stekfettet i en stekpanna och bryn fiskarna 2-3 minuter på hög värme innan de försiktigt vänds. Dra ner temperaturen och låt steka färdigt ca 3-4 minuter, beroende på fiskens tjocklek.

Du kan testa att den är klar genom att dra lite i ryggfenan, lossnar den lätt är fisken klar.  Jag använde guldsparid, cipura på turkiska. Liknar abborre i smaken. Servera med äggsås och stekt zucchini.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s