Kokt, rimmad fläsklägg med rotfruktsmos

Publicerat: 7 januari, 2014 i Fläsk
Etiketter:, , , , ,

Rimmad fläsklägg

Rimmad fläsklägg med rotmos 2-3 port

  • 1 kg rimmad fläsklägg med ben
  • 2 stora morötter
  • 1 liten kålrot
  • 10 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Vatten
  • 1 blomkålshuvud

Skölj av fläskläggen i kallt vatten. Lägg den i en gryta, täck med kallt vatten och koka upp. Skumma.

Skär grönsakerna i grova bitar och lägg ner runt köttet tillsammans med peppar och lagerblad. Koka under lock på svag värme i 2 timmar. Lägg då ned blomkålen i bitar och låt sjuda färdigt en halv timme till.

Ta upp rotsakerna med en hålslev. Lägg i en kastrull och mosa med potatisstöt.

Smaksätt med riven pepparrot efter smak och rör ner lite av den näringsrika buljongen. Smaka av med salt och peppar och värm försiktigt.

Fördela moset i djupa tallrikar och lägg köttet på. Häll lite buljong över och garnera med hackad persilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s